Jak je to s WC v České televizi

Netušil jsem, jak velkým tématem můžou být toalety v České televizi. Berte můj dnešní příspěvek "o hajzlech" s velkou rezervou. Prostě silvestrovsky.



Začalo to v listopadu. Bavili jsme s kolegou nad veselými texty, které lidé píší na dveře, zatímco vykonávají velkou potřebu. Napsal jsem o tom na Facebook.


V objektu zpravodajství už znám skoro každý kout. Za 4 roky jsem, myslím, seděl na každém záchodě v budově. Zmapoval jsem místa čistá, smradlavá, objevil zakázané kuřárny, protékající nebo nesplachující záchody. Taky záchody bez prostoru pro nohy a naopak komfortní, pěkně světlé toalety. Zkoumání bylo/je nahodilé. 

Byl jsem si odskočit v hlavní velké budově a nedaleko administrativního skladu našel dveře s úžasnou grafickou úpravou. Jedná se o komiksový seriál. Zatím má 3 díly, ale sami uznáte, že má vzestupnou úroveň. Autor neznámý, tak jsem pořídil foto reprodukci díla:




Vnitřní strana záchodových dveří často poskytuje odborné příspěvky z nejrůznějších vědních oborů, nejvíce z oblasti zdravotnictví. Dozvěděl jsem se například o nemocech, které u sebe mohu diagnostikovat podle barvy a konzistence své stolice. Skvělé je, že uvedené informace jsem okamžitě ověřil v praxi. 
Konečně jsem poznal pravdu o blahodárných účincích kouření na lidský organismus. (O tom prý média dosud mlčí.) Ovšem největším přínosem bylo odborné pojednání, které mi pomohlo – krátce po nástupu do televize – snadněji proniknout do struktury zpravodajství České televize. Na dveřích byly 2 zásadní zprávy:
  • XY (jeden z šéfredaktorů) je debil
  • Milka je kráva

Komentáře

Okomentovat