Máme interiér domu jako z katalogu designu


Užívám si pokaždé příchod do našeho domu. Proč? Interiéry domu z roku 1969 dostaly šmrnc.

V luxusně zrenovované a skvěle designované hale v přízemí domu se objevila výstavka. Je to dílo mimořádně obětavého Martina Roubíčka, který je předsedou našeho bytového družstva. Podívejte se, s jakou péčí zrekapituloval události v našem domě. Texty jsou redakčně upraveny a - fotografie z archivu bytového družstva - jsem vyfotil mobilem.


Bylo toho hodně, co se našem domě za poslední rok událo. Opravy se dotkly všech obyvatel, bylo to náročné období. Rádi bychom všem poděkovali za spolupráci. Tady jsou nejvýznamnější události:

Nová elektrika na jaře 2019

Na jaře 2019 - rekonstrukce hlavního elektrického vedení. Vyměnili jsme rozváděče, hlavní elektrické vedení, slaboproudé a datové rozvody včetně domovních zvonků. Provedli přípravy na kamerový systém.

Náklady na rekonstrukci 1 250 000 Kč






Ajajajaj, musíme chodit pěšky

Požár výtahu, polovina května 2019. Oprava se protáhla do konce srpna 2019.
Náklady na opravu ve výši 365 000 Kč uhradila pojišťovna.


Byl jsem u toho a požár ohlašoval. Často si na zakončení dne dám venku cigaretu. Naučený stereotyp - přivolat výtah, zamknout, klíče schovat do kapsy, upravit se, nastoupit do výtahu... - selhal. Výtah nikde.
Pomalu scházím schody a cítím kouř. Vidím dým. Otevírám ventilačky a běžím dolů. Proderu se skrz dýmovou clonu a dívám se na vyhořelou kabinu s otevřenými dveřmi. Na podlaze hromada doutnajícího popele. 
To asi byl karton a někdo tam - zdá se - odhodil nedopalek. Ohlašuji požár na lince 150. Za šest minut nastoupena požární jednotka.


Operátorka na lince nerozuměla slovu "dektůra". Patrně nebyla z východních Čech. Na Facebooku jsem se s tím musel vypořádat.



Společné prostory do nového kabátu!

Gong na začátku února odstartoval několika měsíční rekonstrukci společných prostor domu. Nové stěny, lino, dlažba v přízemí. Všechno nové. Představenstvo vybralo úžasné dodavatele. Pečlivá práce.

Náklady 890 000 Kč




Dům před rekonstrukcí






Tyhle zazděné dveře vedly do prostoru, kde dlouhá léta bývala večerka. Dnes už po nich není ani stopa. Tenhle okamžik je vzácný.



Tady výstavka v domě končí.


Nejdříve se malovalo. Vybílit a potom vrstva omyvatelné lehce šedé matné. Elegantní. Jak vidíte na snímku, velmi pečlivá práce.



Pokládání lina u nás. Vpravo zelená klec výtahu.
Skvělý materiál. Nádherný odstín. Pracovalo se za světla i za tmy.



Hala. Lounge. Foyer.

Ten odstín modrozelené se mi líbí úplně nejvíc. V každém světle je jiná. Je to freš. Líbí se mi detaily. Schránky původní - vypadají pořád parádně - dostaly nové místo. Za rohem. Privátní výběr pošty je lepší, než ve výloze domu.

Hodilo by se tam možná nějaké multifunkční a variabilní sezení.
Přidal bych odpadkový koš a koš na papír, letáky.





Moc hezké.

Stal jsem se konzultantem bytového družstva? 

Potěšilo mě, že se mě jednoho pozdního večera Martin Roubíček zeptal, jak se mi líbí barevné návrhy, které připravili s designérkou. Byl jsem nadšenej a rozpovídal se o významu barev. Nechci se vytahovat, jen mám radost. Barvy použily podle mého pořadí a vkusu. Odstín, který jsem tehdy uvedl na chvostu, úplně zmizel. Nerealizoval se.

Podívejte se na ty fantastický barvy...

Technická poznámka:

Pro čtenáře, kterým se starám o jejich vlastní blog
Obrázkový slider je nadstandardní grafický prvek na platformě Blogger.  
Jestli se vám líbí, dejte mi vědět nebo se podívejte na Aplikace Webevize.


Tak vám přeji pěkné jaro. Letošní se klube a je takové velmi klidné.


Komentáře