Třikrát design aneb Silvestr 2020



Končí rok 2020. Takhle zasněžený Arkády Pankrác od Kavčích Hor teda ani já nepamatuju. Silvestrovský  pel-mel z mého pracovního stolu je tu.

Úvodní obrázek vyžaduje komentář. Překvapivě hodně smíchu sklidil text k novému profilovému obrázku na Facebooku o zasněžených Arkádách. Vektorová tapeta si mě vybrala sama. Tenhle pohled totiž znám. Bez brýlí. A bez zimy. Samozřejmě potřebujete trochu fantazie, jenže si nemůžu pomoci...

Webevize získala grafický návrh pohlednice

Nečekaný dárek mi donesl fotograf Tomáš Pěkný. Vytištěnou pohlednici Webevize. To je nápad! Dárek se mi prostě musel líbit a bylo nevyhnutelné, že budu jásat nadšením. Vždyť to jsem já! 

Ta fotka pro mě znamená hodně. Pořídil jsem ji na náměstí v rodném Ústí nad Orlicí a v dobrém světle. Originál "selfíčka" uvidíte o kousek níže.

Děkuju, Tome!


Teď o designu z opačné strany. Návrhy, které jsem smetl ze stolu. V okamžiku dokončení. 

Nepoužité novoročenky 2021

Osobní "péefka" je zbytečně angažovaná a reaktivní. To jsem asi ještě neměl vyčištěnou zeď na Facebooku od nevhodného obsahu. Nevhodný obsah (v mém pojetí) je pro mě něco jako mávání červeným hadrem před rozzlobeným býkem. 

Santa, co rozváží dárky motocyklem JAWA 250, mi ve druhé polovině listopadu přišel hodně cool. Ano, máte pravdu, je to dost nevkusné. 



Tady je zmiňovaný autoportrét. Věž radnice. Věž kostela. Dvě věže. Typický horizont Ústí nad Orlicí. Face mask s logem Punishera, emočního hrdiny padoucha...


A do třetice design. V rodině totiž máme...

Rozdílné pojetí vánoční výzdoby

Podívejte se na tradiční vánoční stromky v Ústí. Nalevo zdobila mamka, stromek napravo je aranžérským počinem sestry. Nádherné. Elegantní. Brilantní.



To já jsem zastáncem minimalismu. Má vánoční výzdoba je trvalá a celoroční. Jedná se o svíčku s modrými šiškami, kterou mi před lety věnovala pomocná režisérka Irča Bočková. Celý rok je svíčka v kuchyni v poličce, a jednou za rok, když začne Advent, sfouknu prach, a přemístím ji do obýváku. 

Vánoční aranžmá jsem ještě "vytunil". Modrobílá keramická kravička se přeci docela šikne k těm modrejm šiškám.... 

😂😂😂


Tak to by pro letošek stačilo. Bylo toho až až. Děkuju za váš čas. 

PF 2021


Úvodní foto: Suwalls.com

Komentáře