Nový vizuální styl na Instagramu: Od Prisma filtrů k Miyazakiho magii


Můj profil na Instagramu prošel významnou proměnou. Rozhodl jsem se vyměnit komiksové filtry Prisma za magické animované styly inspirované Miyazakiho filmy. Představuji vám nový vzhled mého feedu.

Oblíbil jsem si Instagram, protože je to krásná vizuální platforma, kterou jsem si uzpůsobil k potěše svého oka. Miluju japonské animované filmy a moderní grafiku – a to všechno mi Instagram nabízí. Mezi mými oblíbenými příspěvky jsou také pozitivní motivační posty.

Od začátku jsem svůj osobní profil pojmul ve speciální grafické úpravě. Všechny fotografie jsem prohnal filtrem, který připomíná komiksový obrázek. K tomu jsem používal aplikaci Prisma, kterou najdete v App Store i na Google Play. Barevně výrazný a elegantní styl Catcher provázel můj feed až do letošního roku.

Ale je čas na změnu. Umělá inteligence mění všechno. Objevil jsem úžasnou aplikaci Glam, která převádí nejen fotografie, ale i celé video sekvence do nepřeberného množství animovaných stylů. Pro fanouška animáků je to doslova grafický ráj!

Překonaný vizuální styl ukončil nápis "NEW"

Rozhodl jsem se proto změnit vizuální styl a nahradit ho snímky inspirovanými Miyazakiho animáky. Potřeboval jsem však odlišit starý styl od nového, a tak vznikl trojříspěvek – tři po sobě jdoucí posty, které vytvořily nápis "NEW" a současně oddělovací pruh.

První post v novém stylu je moje selfie z dubna 2024. Podívejte se, jak by příspěvek vypadal v původním stylu ve srovnání s novým.

A na závěr nejnovější posty na Instagramu David z Webevize


Komentáře