Nový rok přinese krásný kytky. Proč? Právě je sázím...

Přesně po roce, odpoledne na Silvestra, jsem s přáteli Petrem a Nikol podnikl procházku po Vyšehradě. Bylo to sváteční odpoledne vším všudy. Tedy: s humorem, milým povídáním, blízkými lidmi a taky s přípitkem (italské šumivé víno ve skle). V tichu a klidu nejpříjemnějšího pražského parku. Bylo mi hezky. Pomyslně jsem tak vstoupil do nového roku o pár hodin dřív...




Usedl jsem k počítači po tříhodinové procházce a zarudlé tváře vykoukané od větru mě hřály. Psal jsem emaily. Novoroční pozdravy – každému adresátovi zvlášť. S oslovením a někdy speciálním osobním vzkazem. Byla to fuška, při tom jsem to dělal rád. Zvuková kulisa doléhající přes utěsněná plastová okna připomínala válečnou bitvu. Jenže u mě byl mír.

Moje poslední zpráva roku 2017 vypadala takhle:

Rok 2017 odpočítává poslední minuty a za malou chvíli vstoupíme do nového, osmičkového roku. Jaký pro tebe byl ten uplynulý? Pro mě mnohem, mnohem lepší, než ty předcházející. Do duše mi po rozbouřené době vstoupil klid. To byl asi ten nejdůležitější moment. Všechno ostatní tak šlo mnohem snadněji: Měl jsem čas na blízké a přátele. Našel jsem svou vášeň (ať to zní jakkoliv hloupě). Pracoval jsem na sobě. A to je na jediný rok, myslím, až dost.

Chtěl jsem napsat pár lidem, na které myslím a které mám rád. Nečekal jsem odpovědi. Na Nový rok ale přišlo pořádné překvápko. Plná schránka emailů. O některé se z nich se teď s vámi podělím.



Davide, vy umíte překvapit :-) To je od Vás opravdu milé, moc děkuji a také Vám přeji šťastný a spokojený nový rok a hlavně - zdraví! Těší mě, že jste se ozval a že - zdá se, jste v pohodě, to je důležité. Já měla rok hodně hektický a proto jsem usoudila, že si musím některé věci nastavit a "učesat" jinak, aby mi nebraly klid... Hlavně začít.

***

Jsme moc rádi, že máš za sebou dobrej rok, a my Ti z celýho srdce přejeme, ať je ten letošní minimálně stejně dobrej, ale spíš ještě daleko lepší! 😊

***

Ani nevis, jak rada te ctu... Jsem moc rada, ze ses ozval, byly chvile, kdy jsem na tebe vzpominala a rikala si, ze by bylo super te potkat... zrim te a nikdy to nebylo jinak...
Muj rok 2017 byl pomerne zajimavy, tak jak cely muj zivot. Kde zacit a nic nevynechat? 😃 Porad studuju, letos bych mela koncit, ale kdo vi, clovek by me mit nejaky konicky... Mam dve super zajimavy prace, ktery mi davaji smysl a ktery ve me zivi vasen, kterou si peclive hyckam, protoze zivot bez vasne neni zivotem...
Krome prace, studia, rodiny a tisice dalsich veci, ktery mi vyplnuji zivot, je stejne vse jen otazka priorit a rozhodnuti... snazim se byt dost zenova a byt ve svem zivote za sebe, nekdy se mi dari a nekdy je tu prostor i pro zlepseni... 😄
Letos se moc tesim na prichazejici Rok Psa... a budu verit, ze se spolu potkame a bude nam fajn.

***

Děkuji za novoročenku, přání i vzpomínku. Já jsem Tvůj svátek ve víru vánočního koloběhu, návštěv apod. zase prošvihla, tak to spojím vše dohromady. Přeju Ti, aby byl tenhle rok aspoň stejně tak dobrý jako loňský. Přeju nám, aby se navázané vlákénko mailů a návštěv zase nepřetrhlo. Přeju hodně chuti do všeho krásného a zajímavého, co život nabízí. Přeju co nejméně srážek s blbci :)). Přeju hodně nápadů a kreativity.

***

Děkuji za přání a i já tobě přeju všecko dobré a ať tě radost ze života neopouští. Minulý rok byl příjemný i pro mě, tak doufám, že ten nadcházející bude podobný. Těším se na viděnou. Jsem ostuda, vím…. Ale věta, že se všecko zrychluje, není fráze – bohužel.

***

Davide, odmlčel jsi se hezky dokonce jsem ti zkoušel se dovolat, ale marně. Rozumím ti. Moc rádi tě uvidíme. Já jsem celý rok bydlel na samotě a ve středu se tam vracím. Přeji ti ať ten Nový ti přinese vše co si přeješ a budu rád když se v něm potkáme.

***

Davide, to je milé. Děkuji za přání. Je fajn číst, že se Vám daří. 😊 Zdá se tedy, že jste našel směr, což je úžasné. Ať Vás tedy Světlo dál provází a vše ať se Vám daří nejen v nadcházejícím roce 2018.


Vyšegrádská trojka opět po roce (31. 12. 2017)


Možná vás napadlo, o jakých kytkách je vlastně řeč v úvodním titulku. Cvrnkl mi do nosu obrázek na sociálních sítích, kde dvě pohádkové postavičky rozmlouvají o tom, jaký bude nový rok. Zavibrovalo to ve mě. Našel jsem originální obrázek a zjistil, že na (před pár dny sdíleném) výřezu zmizela sedmička. Vylepšil jsem překlad, upravil obrázek. A vůbec nevadí, že si příšerky povídali už na začátku minulého roku:


Ilustrační obrázky od Smashingmagazine

Komentáře