Jako na tržišti v Hanoji


Týpek svařuje železný profily. Asi vyrábí poutač. Kolem projela na kole stará vietnamská babka. Cože? Skládačka? To jsem dlouho neviděl. Cililink. Crnk! Zvoní cyklo-messenger a než zaostřím na pult s občerstvením, je v trapu.


Zdroj: www.praha.eu

Nápisy, poutače

Graficky příšerný, typografie dostává na prdel na každém poutači. A při tom je to magnetický. Zamilujete se do toho stylu okamžitě. Jakoby vás tunelem přesunuli o tisíce kilometrů na východ. V jediném okamžiku se ocitnete ve skutečné hanojské tržnici. S pravou atmosférou. S Odpadky. Smradem. Magií...

Neděle, 9:30

Okouzlený jiným světem sleduju život probouzející se SAPY. Desetiletej kluk zkušeně myje vapkou nějakou Fábku s elektronama. Zavoněla čínská hovězí polévka. Zaostřil jsem pozornost na LED programovatelné nápisy s wi-fi.

- Moc hezký kousky. Tenhle malej za 850 Kč pane a tady veliká jenom 1 750 Kč pane to limitovaná série pane mobil umí taky.
- Jo, to má appku na mobil?
- Šesnětak pane!


Tam se - myslím - ještě vrátím. Teď si projdu si hadry, třeba najdu něco cyberpunk.... :) Ty, jo, to je snad 100 metrovej hangár, docela štreka. Uf. Konečně vidím kovové dveře. Konec lunaparku. Dávám cígo.

- Načkový věci pane?
- Jasný, mám rád značkový oblečení. Ty takový máš?
- Jo pote se mnou.


Ušli jsme celé 3 metry, týpek na ježka odhrnul mikiny na plastových ramínkách, které asi recyklují z pneumatik či co, a odemkl kovový dveře mini skladu. Hm, dobrá nabídka. Nike, Adidas, Tommy Hilfiger. Trika, svetry, obuv, mikiny, bundy. Ještě kabelky a peněženky. Fejky první třídy. Chcete kabelku Louis Vitton? Žádný problém.

Pořídil jsem high-tech najky a hezkou TH podzimní lehkou bundu. Fajn. Moc dobrej obchod. :) Já příjdu zase, podáváme si ruce.


A bonus č. 1 pro mé čtenáře: hezká reportáž o SAPA centru z roku 2011



Bonus č. 2: zaručeně pravé najky za pět set


Komentáře