Osobní setkání s Philem Collinsem

Dnes je sváteční den. Pro mě znamená bonusový den. Čas na relax, na malej výlet v podzimním slunečném odpoledni. Čas na můj blog. (...) Dnešní počasí mi připomnělo koncert, který jsem navštívil v roce 1997. Ve Sportovní hale na Výstavišti - poprvé v Praze - hrál Phil Collins...

Phil Collins v roce 2018

Co se dělo v roce 1997?

Pracovní parta v reklamní agentuře APOS (Ústí nad Orlicí) skvělá. Geek, Nerd, DarkGuy... to byla sestava! Však se podívejte. Vyšátral jsem fotku. :)

APOS CREW 1996

Taková zajímavost. Jsem autor fotky, přestože sedím ve flanelové košili na snímku.

Zleva: (vážně jsem neměl nick ani přezdívku), Bahniack, Zikina, M23 a majitel Pavel. V podkrovní kanceláři naproti Hernychově vile jsem prožil několik bezstarostných let. Až do roku 1998. Pak mě to táhlo ku Praze...

Ústecká léta

Nějak mi to období připadá idylicky klidné a zdá se, že to není sen. Bylo to fajn. Do 17:00 v práci, pak šlápnout do pedálů horského bajku a dobývat kopce Orlického podhůří. O víkendech kšefty s kapelou (Akvárium, revival music).

S hudebním kolegou Jardou jsme si na podzim 1997 dopřáli koncert Phila Collinse. Rychlíkem do Prahy trvalo přes dvě a půl hodiny.

Phil Collins v roce 1996

Phil Collins v roce 1997

Pocity po koncertu? Fantastické. Samé super, super, nej, nej. Mlčeli jsme a zpracovávali tu dvou hodinovou nálož popové energie. A víte co? Mám rád internet právě proto, že i dnes můžu být při tom. Znovu a stejně jako tehdy, před 21 lety.


Phil Collins - Live in Paris (1997)

Na YouTube je koncert z Paříže. Je na chlup stejnej, jako ten Pražský ve Sportovní hale. Ten samý zvuk. Ten samý repertoár. Stejná světla. Stejný scénář. Všechno na chlup.


Líbilo? Napište, co se vám honí hlavou
Titulní foto: abcNews, archivní foto: The happy video network

Bonusy

Phil Collins - oficiální stránky
PHIL COLLINS 2018 - Against All Odds (YouTube video)

Komentáře