Pár odkazů pod vánoční stromek


Chci se s vámi podělit o pár odkazů, které mi dělají radost. Rozbalte si je.


Duch minulosti

Scenárista David Laňka a výtvarník Jakub Mareš v Centru dramaturgie nových médií České televize vytvořili multimediální komiks. Podívejte se.



Adventní kalendář České televize

Každý rok netrpělivě čekám na první prosincový den, kdy se na stránkách Déčka ČT objeví adventní kalendář. Pokud je v autorském týmu výtvarnice Lucie Lomová, doslova hořím nedočkavostí. Letošním motivem je Stardance. Zábavné, milé, skvělé. Mrkněte.



Baví mě hlášky kalendářových postav, třeba porotce: "Já nechci dávat známky, já chci házet plyšáky." Kdykoliv stránku s kalendářem navštívíte, je na programu jiný tanec. Jednou je to valčík, jindy tango nebo jive. Lucie Lomová na svém Facebooku upozorňuje, že o půlnoci se v tanečním sále dějí zajímavé věci. Prázdný sál, židle na stolech. Víte, že jsem tam o půlnoci ještě nebyl? Tajemství teprve čeká na odhalení.

Pokud si vzpomenete a kalendář navštívíte v hodině duchů, napište o tom do komentářů. :)



Akce Svoboda 1989

Dalším hezkým počinem Nových médií ČT je interaktivní hra rekapitulující události revolučního roku 1989. To jsem byl v druháku na ústeckém gymplu.


HIT MAN David Forster & FRIENDS

Kanadský hudební producent, skladatel a textař David Forster a jeho koncert z Las Vegas, je mým největším hudebním objevem letošního podzimu. Záznam je z roku 2008 a sestava hudebních hostů je vážně exkluzivní: Josh Groban, Celine Dion, Andrea Bocelli, Katharine McPhee, Peter Cetera, Blake Shelton, Brian McKnight a Michael Bublé.

Užijte si koncert v HD v plném znění, trvá skoro 2 hodiny. :)


Skvělý záznam má dokonalý zvuk. Vychutnejte si ho na sluchátka nebo s dobrým poslechem. V druhé půlce je zvuk asynchronní, na hudebním zážitku to ale neubírá. Stejně se dívám jen na první půlku koncertu. Pak už jen se zavřenýma očima poslouchám ponořen do té obří koncertní haly v Las Vegas.

Cover: https://www.smashingmagazine.com/

Komentáře