Jaká postava ze Čtyřlístku je mému srdci nejblíž?




Před rokem bylo Muzeum Čtyřlístku v nádherných půdních prostorách Městské knihovny v Třeskoprskách. Ovšem od letoška sídlí na mnohem zajímavějším místě. Na zámku. Jaké ponaučení jsem si přivezl z expedice Třeskoprsky 2020, a co že to tam vlastně fotím?

Fotím 3 plány najednou: Obálku starého Čtyřlístku, Fifinku a Myšpulína. Úvodní fotka behind the scenes od zkušené blogerky Jany z www.australanka.cz mne zachytila přesně ve chvíli, kdy jsem na iPhone cvaknul tenhle snímek:



To už jsme my. Členové výroční expedice Třeskoprsky 2020. Tentokrát s náhubky. Taky moudřejší o jedno poznání: Jana připravuje svou reportáž... (to jsou velmi tajné informace) o expedici Čtyřlístek v souvislosti s Austrálií. *** Tento příspěvek píše David z Webevize a je doplňkem ke druhé reportáži. *** Jedna událost, dva pohledy.



Autorkou selfie je Jana. Mimochodem - to, co vidíte na fotce -  to je celé Muzeum Čtyřlístek. Skutečně. Takové chudé, prázdné, rychlé. Rozpačité pocity se nad námi rychle rozplynuly. Zeptal jsem se, dostal odpověď a pochopil. *** Muzeum Čtyřlístek financuje Město Doksy. Se společností Čtyřlístek, která je vydavatelem legendárního dětského časopisu, mají obchodní spolupráci... řekl bych... velmi omezenou  jakoby takovou malou. Prostě to město je na to úplně samo.  *** Za rok zase přijedu přispět jim aspoň stovkou (za prohlídku). Musím si navíc udělat poznámku. Až budu na konci roku přemýšlet - komu věnovat peníze - do Muzea Čtyřlístek mi to bude dávat smysl.



Přemýšlel jsem, která postava Čyřlístku je mi nejbližší. Jsou to všichni. Jo, i Fifinka. *** Čtyřlístek bez jednoho lístku je jen trojlístek. *** Bobíku, říkali mi nejbližší před lety. Možná, že výtvarná součást mého podpisu - smajlík, co vypadal trochu jako já - se mohla podobat kresbě Bobíka. Ve skutečnosti se občas cítím jako Piňďa.





Teď už dlouho očekávaná reportáž - komiksový příběh.

Bublifuk na Blaťáku



- Podívej na ty krásný bubliny.
- Ano, ano. Ke všemu jsme spokojený, protože káva z opravdového strojového kávovaru byla fakt skvělá. A ten mrkvový dortík!



- Navrhnul bych jen krátký okruh.
- Jistě, jistě. Ovšem...



... malá procházka okolo vody nás přece osvěží!



Osvěží po těle, ale také je to pastva pro oči. Příroda je u nás úžasná.



- Tady už voní léto.
- No já tady cítím něco jinýho.
- Jo aha, tady mají zase turniket. Dále popojít možno jen po zaplacení sedmdesáti kaček. Tak zpět.



Jana schovala bublifuk s motivem Čtyřlístku a užívali jsme nádherného nedělního dne. Chodili zdarma okolo jezera, dýchali zdarma vzduch a slunce nám zdarma hřálo do zad.

Komentáře