Svoboda je pro mě taky třeba projížďka sporťákem se staženou střechou


Moje víkendová dobrodružství spojují mnoho aktivit: procházky, projížďky, poznávání místa, kde žiju a lidí, kteří tu jsou doma jako já. Na svátky věrozvěstů jsem jedno takové podniknul. Autem se staženou střechou. 


Svoboda je (mým) hlavním tématem roku 2021. Svoboda je třeba taky projížďka kabrioletem. Elektronické stahování střechy u SLK 230 je věda. Auto musí být studené. V kufru, kam se schovává střecha, musí být všechno nachystané podle předpisů. 

Podařilo se. Vyrážím a mám sebou průvodce znalého úžasných pražských spotů.



Tenhle výhled patří k velmi hezkým. Pokud chcete místo navštívit, adresu najdete na konci komiksu. Říká se mu Modřanská vyhlídka. Vřele doporučuju.


Mercedes SKL 230 kompresor je má rozmařilost. Vážně v Praze auto moc nepotřebuju. Spojení MHD je prostě rychlejší. SKL není auto na nákupy v supermarketu, ale fantastický dopravní prostředek pro výlety.


Mercedes a já


Vyrůstal jsem na malém městě, na socialistickém sídlišti stavěném v 70. letech. Asi proto je mi dobře na Sídlišti Pankrác. Asi proto mám rád místa, která vypadají jako ta ze vzpomínek.


Trafačky, technické stavby, betonové kóje pro kontejnery na odpad – tedy původní zástavba – vytváří typický vzhled sídlišť. A má to styl. Jenže z krajiny pomalu mizí nebo se proměňují v nové euro objekty.

Pojďte se podívat na původní architektonické prvky starého sídliště v Modřanech.


Socialistická architektura má své kouzlo. Libí se mi, že ji mladí využívají k aktivnímu odpočinku. Skejtují, parkurují nebo jen tak sedí v grupě na lavičkách a užívají si spoty, které jsou padesát let staré.


Street art. Pastva pro oči. Podívejte...



Foceno na místě se zakázaným vstupem. Seděl jsem na betonové zídce, před sebou koleje. Přemýšlím, jestli bych tam mohl sedět, kdyby po koleji projížděl vlak. Myslím, že ne. 

Nádraží Praha Modřany




Fotografie jsem převedl do komiksové grafiky pomocí PrismaApp, použitý filtr: Catcher

Komentáře