Svět podle Hayao Miyazaki



Svět animovaných filmů japonského tvůrce Hayao Miyazaki je úžasný. Facebook stránka Animesxx zveřejnila mapu jeho světa.

Tady jsou detailní snímky, které odkazují k Miyazakovým animákům. Červený aeroplán patří hrdinovi filmu Porco Rosso. Napravo dole jeho skrýš, tajný ostrov.


A to už jsme na malém městečku u moře, kde pětiletý Sosuke zažije neuvěřitelné dobrodružství a divák se jen diví, že malé děti prostě vědí, co je bezpodmínečná láska. Více ve snímku Ponyo z útesu nad mořem.


Jeden z nejlaskavějších filmů Můj soused Totoro je hlavním tématem následujícího výřezu. Starý dům v přírodě nedaleko velkého kafrovníku, obrovský Totoro a dvě roztomilá děvčátka Sacuki a Mei. Navrch Kočkobus. Indície, ze kterých Hayao vykouzil opravdovou krásu.
V horní časti snímku vidíme příšeru z Pustiny. To je ten obrovský červ (či co) s červenými vypouklými čočkami. Červená signalizuje vztek a strach. Lepší jsou modré. Uvidíte ve filmu Naušika z Větrného údolí.


Opravdová klasika. Detailní výsek mapy je z filmu Cesta do fantazie. Nejsem si jistý, zda dům Kiki (dole) nepatří do snímku Doručovací služba čarodějky Kiki.


Následující obrázek je věnován filmu Zámek v oblacích.


Roboti, zámek vznášející se na nebi. Malí hrdinové s obrovským srdcem: Pazu, kluk z hornického městečka a Sheeta, dívka, která se snesla z oblak, vyprávějí úžasný příběh Laputa: Nebeský zámek. Odnesl jsem si z něj velké poznání. Mohu fandit i zloduchovi, protože v každé lidské bytosti je kousek dobra. 


Autorkou nádherné mapy je ilustrátorka Yulya Shironina 
Zdroj: https://www.facebook.com/animesxx

Komentáře