Dechberoucí videoklip On Your Mark, šestapůlminutový výpravný film Hajao Mijazaki, je dostupný na Vimeo

Opravdovou lahůdku zveřejnil japonský milovník animovaných filmů na fanouškovské stránce Studia Ghibli. Videoklip japonské popové skupiny Chage & Aska se jmenuje On Your Mark a Hajao Mijazaki si ho v devadesátých letech odskočil zrežírovat jako oddechovku během animování celovečerního snímku Princezna Mononoke

Ve světě po jaderné havárii žije lidstvo v přelidněných městech. Klip začíná policejní razií v sídle jakési sekty. Dva policisté najdou tajemnou dívku s křídly. Speciální jednotka přepraví anděla do futuristické laboratoře ke zkoumání. S tím ale nálezci nesouhlasí a rozhodnou se dívku zachránit. 



On Your Mark je hudební klip populárního japonského dua Chage & Aska. Kompletně animované dílo neobsahuje žádné dialogy. Diváci ho poprvé spatřili 15. července 1995 na premiéře Mijazakova celovečerního animáku Whisper of the Heart (Šepot srdce).



Celý videoklip je v dobré kvalitě dostupný na Vimeo, pojďte si ho přehrát.


Pokud je videorámeček prázdný, patrně autor změnil nastavení soukromí videa nebo ho smazal. Dejte mi prosím vědět na david@webevize.cz, videoklip vám zpřístupním.

Úspěšné japonské duo Chage & Aska působilo na hudební scéně v letech 1979 až 2009. V roce 2013 zažili comeback, ale o šest let později Aska oznámil definitivní odchod. V Japonsku prodali přes 31 miliónů alb a singlů. Více najdete na oficiálních stránkách Chage & Aska.

Podívejte se na dobový záznam písně On Your Mark s oběma interprety v obraze: 


Patřím k velkým obdivovatelům režiséra Hajao Mijazaki. Na stránkách Webevize Art si můžete prohlédnout kompletní filmografii japonského tvůrce nejlepších animáků všech dob.  

BONUS: Plakát k hudebnímu klipu On Your Mark:

Zdroj: IMBD

Komentáře