PF 2019

Lehce zmatené vzpomínky na vánoce 1985 a letošní péefka. Poprvé jako video.



V článku Moje vánoční komiksy pátráme po vzpomínkách na vánoce 1985. Máte-li možnost je pamatovat jako já, tohle vám pomůže. Už jsem psal, že vnímám svět vizuálně. Pamatuju si barvy, světla, tvary, všechno, co můžeme vidět očima.

Modrošedé ulice rozsvítíly neonové nápisy vánočně vyparáděných obchodů. V Ústí jsem měl rád průchod od hudebky na náměstí. A taky podloubí. Výlohy plné lesklých vánočních koulí. Oranžové pomeranče a mandarinky v bedýnce - to byl barevný protipól k zelenošedé nudě okresního města na úpatí Orlických Hor.

Titulní fotka je reprodukce z knihy Heleny a Eduarda Škodových Zákulisí velkoměsta. Dostal jsem ji, tuším, právě na vánoce 1985 a nemohl se od ní odtrhnout. Zase ty skvělé ilustrace! Provázejí mě celý život.

Na papíře, e-mailem a teď video

Začal jsem v devadesátých letech papírovými, tištěnými novoročenkami. První ilustroval kamarád, učitel Vláďa Průcha z Chocně. Dostal zadání a převedl do perokresby. Super. :)

Letos poprvé má osobní přání - PF 2019 - formu videa.
Mrkněte se:

(Video je momentálně nedostupné)

Vzkaz letošního přání je vlastní poznání, které mi přinesl rok 2018. Totiž, že dokonalost spočívá právě v naší nedokonalosti. Jsem hrdým partnerem Vimeo, největší komunity filmových a video profesionálů na světě, a tak se těším přístupu k úžasným dílům. Video, které jsem použil, pochází ze studia Pluck Animation. Moc rád jsem si vypůjčil spot animátorů a Dan Castro a Dal Park (Pluck!). Tihle animátoři jsou absolventi RCA Animation a sami o sobě říkají: "Jsme obecně řečeno velmi příjemní lidé."  Kluci, díky za hezké video!

Zdroj: https://vimeo.com/305069102

Abych nezapomněl. Víte, co mě baví nejvíc? Že titulní obrázek, jako nakreslený z jednoho místa na Zahradním Městě, je vidět dodnes ve skutečnosti. A taky pohled z terasy Webevize. Hvězdy v oknech sousedů...



Pohled z terasy. Jen vám neřeknu, jesli je to z bytu nebo ze studia Webevize. Spíš to druhý. Mimochodem, tyhle noční fotky moc rád sdílím na Google 

(Udpate 30.12.2018)
A tady jsou moje první "Péefka" ilustroval Vladimír Průcha





Při psaní článku mám zaznamenán drobný objev. Totiž, že Originální Tatranský čaj je splendidní po čajových lžičkách. Velmi vkusné.

Vyzkoušejte taky

Komentáře